Update Center

Alles wat je moet weten over een nieuwe Profit-versie.

Profit 20

Bereid je goed voor!

Het duurt niet lang meer voordat we Profit 20 uitleveren aan .
Sta je in de startblokken om hiermee aan de slag te gaan? Dat begint natuurlijk met een goede voorbereiding en daarvoor ben je hier op de juiste pagina!

Updatedatum Profit 20

Wanneer gaat over op Profit 20? 

Je moet ingelogd zijn onder een organisatie om je updatedatum te zien

 

Wil je je updatedatum wijzigen?

 

Het is mogelijk om de datum waarop je overgaat naar een nieuwe versie zelf aan te passen. De beheerder van de klantportal kan de overstapdatum wijzigen in de eigenschappen van het abonnement.
Je kan een datum kiezen tussen 
27 december 2021 en 13 februari 2022
.

Let op: Maak je gebruik van Payroll? Dan kun je niet later dan 16 januari over naar Profit 20,
omdat je deze versie nodig hebt om januari 2022 te accorderen.

 

 

Voorbereiding

 

Voorbereiding

 

Nieuw in Profit

 

Lees welke nieuwe functionaliteit in deze nieuwe versie is uitgeleverd.

 

Checklist

 

Lees welke belangrijke wijzigingen in bestaande functionaliteit is aangebracht.

 

Releasenotes

 

Bekijk alle opgeloste issues en gerealiseerde wensen in deze nieuwe versie.

 

Tijdens de update


Zodra het AFAS Online team aan de slag gaat met het updaten van jouw omgevingen(en), wordt er een dossieritem ingeschoten. Je krijgt per abonnement een dossieritem voor je productie-omgevingen (O), testomgevingen (T) en Accept-omgevingen (A). In deze dossieritems kan je de voortgang van de update volgen. Mocht er zich een fout voordoen tijdens de update, dan vind je dit in het dossieritem terug. Klik op één van de blokjes hieronder om het dossieritem te openen en de voortgang te volgen. Je moet hiervoor ingelogd zijn onder je organisatie. 

 

Installatieprocedure AFAS Online


De update van een omgeving vindt plaats tussen 19:00 uur en 07:00 uur. Er zijn 3 mogelijke tijdsloten waarop je update wordt gestart. Wij delen je in op basis van het aantal ingelogde gebruikers. Heb je 20 of meer omgevingen? Dan start de update direct om 19:00 uur. Ook als je een ander tijdslot hebt gekozen. Deze tijd is nodig om deze grote klanten binnen
de aangegeven tijd over te zetten.

 

 

 

Na de update

 

1.

PCC bijwerken

 

Na een nieuwe versie kun je het PCC automatisch laten bijwerken. Als het PCC meldt dat er een nieuwe versie is, geef je toestemming voor het installeren. Er is geen nieuwe versie van het PCC voor Profit 20. 

 

Na de update

2.

Autorisatie bijwerken

 

Maak je geen gebruik van de meegeleverde autorisatierollen? Controleer dan na de overgang naar een nieuwe versie of er nieuwe tabbladen, acties of menu-items zijn bijgekomen. Standaard delen wij op nieuwe onderdelen géén rechten uit. 

 

3.

Eigen definities bijwerken

 

Na een nieuwe versie kunnen er velden in Profit vervangen, verwijderd of toegevoegd zijn. Deze wijzigingen worden doorgevoerd in meegeleverde weergaven, rapporten, etc., maar niet in je eigen definities. Deze moet je zelf aanpassen.

 

 

Vorige versies

Teruglezen wat we in vorige versies hebben uitgeleverd?

 
 

Tot 3 updates terug kun je lezen wat de belangrijke wijzigingen waren en welke functionaliteit we hebben uitgeleverd. Ook vind je op deze pagina welke wijzigingen we in de laatste versie van de AFAS Online Portal hebben aangebracht.

 

 

AFAS Accept

Een nieuwe versie testen voordat deze wordt uitgeleverd?

 
 

Als Accept klant heb je de mogelijkheid een nieuwe versie te testen voordat deze live gaat. Je hebt recht op een Accept omgeving als dit in je licentie zit. Zit het niet in je licentie, maar wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een order in om je licentie aan te passen.