Update Center

Alles wat je moet weten over een nieuwe Profit-versie.Profit 15

Bereid je goed voor!

Het duurt niet lang meer voordat we Profit 15 uitleveren aan .
Sta je in de startblokken om hiermee aan de slag te gaan? Dat begint natuurlijk met een goede voorbeiding en daarvoor ben je hier op de juiste pagina!

Updatedatum Profit 15

Wanneer gaat over op Profit 15? 


Wil je je updatedatum wijzigen?


Het is mogelijk om de datum waarop je overgaat naar een nieuwe versie zelf aan te passen. De beheerder van de klantportal kan de overstapdatum wijzigen in de eigenschappen van het abonnement.
Je kan een datum kiezen tussen 13 juli en 6 september.

Voorbereiding


Nieuw in Profit


Lees welke nieuwe functionaliteit in deze nieuwe versie is uitgeleverd.Voorbereiding

Belangrijke wijzigingen


Lees welke wijzigingen in bestaande functionaliteit is aangebracht.Releasenotes


Bekijk alle opgeloste issues en gerealiseerde wensen in deze nieuwe versie.


Tijdens de update


Zodra het AFAS Online team aan de slag gaat met het updaten van jouw omgevingen(en), wordt er een dossieritem ingeschoten. Je krijgt per abonnement een dossieritem voor je productie-omgevingen (O), testomgevingen (T) en Accept-omgevingen (A). In deze dossieritems kan je de vootgang van de update volgen. Mocht er zich een fout voordoen tijdens de update, dan vind je dit in het dossieritem terug. Klik op één van de blokjes hieronder om het dossieritem te openen en de voortgang te volgen. Je moet hiervoor ingelogd zijn onder je organisatie. 


Installatieprocedure AFAS Online


De update van een omgeving vindt plaats tussen 19:00 uur en 07:00 uur. Als er nog gebruikers ingelogd zijn in Profit Windows, dan worden deze uitgelogd. Voor licenties met 50 of meer omgevingen geldt dat de update
direct om 19:00 uur start. Deze tijd is nodig om deze grote klanten binnen de aangegeven tijd over te zetten.

Na de update


1.

PCC bijwerken


Na een nieuwe versie kun je het PCC automatisch laten bijwerken. Als het PCC meldt dat er een nieuwe versie is, geef je toestemming voor het downloaden en installeren. Voor Profit 15 is er alleen een nieuw versienummer. Er zitten geen functionele wijzigingen in.Na de update

2.

Autorisatie bijwerken


Maak je geen gebruik van de meegeleverde autorisatierollen? Controleer dan na de overgang naar een nieuwe versie of er nieuwe tabbladen, acties of menu-items zijn bijgekomen. Standaard delen wij op nieuwe onderdelen géén rechten uit.
3.

Eigen definities bijwerken


Na een nieuwe versie kunnen er velden in Profit vervangen, verwijderd of toegevoegd zijn. Deze wijzigingen worden doorgevoerd in meegeleverde weergaven, rapporten, etc., maar niet in je eigen definities. Deze moet je zelf aanpassen.
Vorige versies

Teruglezen wat we in vorige versies hebben uitgeleverd?Tot 3 updates terug kun je lezen wat de belangrijke wijzigingen waren en welke functionaliteit we hebben uitgeleverd. Ook vind je op deze pagina welke wijzigingen we in de laatste versie van de AFAS Online Portal hebben aangebracht.

AFAS Accept

Een nieuwe versie testen voordat deze wordt uitgeleverd?Als Accept klant heb je de mogelijkheid een nieuwe versie te testen voordat deze live gaat. Je hebt recht op een Accept omgeving als dit in je licentie zit. Zit het niet in je licentie, maar wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een order in om je licentie aan te passen.