Update Center 

 Alles wat je moet weten over een nieuwe Profit-versie  

Profit 11

Uitgeleverd juli 2019

Profit 12

Uitleveren november 2019

Profit 14

Uitleveren december 2019


Updatedatum Profit 12

Je moet ingelogd zijn om de updatedatum aan jouw organisatie te kunnen zien.

Wijzigen updatedatum


Vanaf Profit 11 is het mogelijk om de datum waarop je overgaat naar een nieuwe versie zelf aan te passen. De beheerder van de klantportal kan de overstapdatum wijzigen in de eigenschappen van het abonnement.
Nieuw in Profit


Lees welke nieuwe functionaliteit in deze nieuwe versie is uitgeleverd.
Voorbereiding

Belangrijke wijzigingen


Lees welke wijzigingen in bestaande functionaliteit is aangebracht.
Releasenotes


Bekijk alle opgeloste issues en gerealiseerde wensen in de nieuwe versie.Tijdens de update


Zodra het AFAS Online team aan de slag gaat met het updaten van jouw omgevingen(en), wordt er een dossieritem ingeschoten. Je krijgt per abonnement een dossieritem voor je productie-omgevingen (O), testomgevingen (T) en Accept-omgevingen (A). In deze dossieritems kan je de vootgang van de update volgen. Mocht er zich een fout voordoen tijdens de update? Dan vind je dit in het dossieritem terug. Klik op één van de blokjes hieronder om het dossieritem te openen en de voortgang te volgen. Je moet hiervoor ingelogd zijn onder je organisatie. 

Installatieprocedure AFAS Online


Het updaten van een omgeving vindt plaats tussen 19:00 uur en 07:00 uur. Wij starten niet met de installatie zolang er gebruikers zijn ingelogd in Profit Windows, tot uiterlijk 03:00 uur. Dan worden alle servers herstart en wordt de Profit-update uitgevoerd. Voor licenties met 50 of meer omgevingen geldt dat de update direct om 19:00 uur start. Deze tijd is nodig om deze grote klanten binnen de aangegeven tijd over te zetten.
PCC bijwerken


Na een nieuwe versie kun je het PCC automatisch laten bijwerken. Als het PCC meldt dat er een nieuwe versie is, geef je toestemming voor downloaden en installeren. Voor Profit 12 is er géén nieuwe versie en hoef je deze actie niet uit te voeren.
Na de update

Autorisatie bijwerken


Maak je geen gebruik van de meegeleverde autorisatierollen? Controleer dan na de overgang naar een nieuwe versie of er nieuwe tabbladen, acties of menu-items zijn bijgekomen. Standaard deelt Profit op nieuwe onderdelen namelijk géén rechten uit.
Eigen definities bijwerken


Na een nieuwe versie kunnen er velden in Profit vervangen, verwijderd of toegevoegd zijn. Deze wijzingen worden doorgevoerd in meegeleverde weergaven, rapporten, etc., maar niet in je eigen definities. Deze moet je zelf aanpassen.Lokale installaties


Alle klanten die nog werken met een lokale installatie hebben de download van Profit ontvangen
via een mailing. Vanuit deze mail kun je Profit 12 downloaden en installeren.Vorige versies

Teruglezen wat we in vorige versies hebben uitgeleverd?


Tot 3 updates terug kun je lezen wat de belangrijke wijzigingen waren en welke functionaliteit we
hebben uitgeleverd. Ook vind je op deze pagina welke wijzigingen we in de laatste versie van de AFAS Online Portal hebben aangebracht.
AFAS Accept

Een nieuwe versie testen voordat deze wordt uitgeleverd?


Als Accept klant heb je de mogelijkheid een nieuwe versie te testen voordat deze live gaat. Je hebt recht op een Accept omgeving als dit in je licentie zit. Zit het niet in je licentie, maar wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een order in om je licentie aan te passen.