Inloggen op AFAS Online

Hoe log je in?Nieuwe inloggen AFAS Online

Inloggen met twee-factorauthenticatie

In de periode juni t/m december krijgen alle klanten een nieuwe manier van inloggen, namelijk via twee-factorauthenticatie. Dit houdt in dat je naast het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord ook inlogt met je telefoon.

Je benadert AFAS Online via het nieuwe AFAS Online portaal: www.afasonline.nl

Ga je voor de eerste keer inloggen dan meld je je eerst aan met het e-mailadres dat je gekregen hebt in je order. Bij de eerste keer leg je een wachtwoord vast wat je bevestigt via e-mail. Daarna log je telkens in met twee-factorauthenticatie.


Voor de twee-factorauthenticatie bieden wij een gebruiksvriendelijk proces aan in combinatie met AFAS Pocket.

Om Profit Windows te openen heb je Citrix Receiver nodig. De Citrix Receiver vervangt RDP. Je installeert Citrix Receiver op elke computer waar Profit Windows op gebruikt wordt.

InSite kan je nog steeds benaderen via 12345.afasinsite.nl, maar ook dan moet je inloggen met de verplichte twee-factorauthenticatie.Huidige inloggen AFAS online

Via het Profit-icoontje (RDP)

Voor het inloggen op AFAS Online heb je 3 dingen nodig:

  1. Gebruikersnaam (AOL\12345.xxxxx)
  2. Wachtwoord
  3. Snelkoppeling (RDP-bestand)

Let op! Je gebruikersnaam en wachtwoord ontvang je van de beheerder van Profit binnen je eigen organisatie. Beschik je niet over deze gegevens? Neem dan contact op met je beheerder. AFAS beschikt niet over deze gegevens in verband met privacy.

Als je het Profit RDP-bestand nog niet gedownload hebt kun je dat hieronder doen. Met dit bestand log je in op AFAS Online. Tip: Zet het Profit-icoontje op je bureaublad, zodat je voortaan makkelijk kan inloggen.

Nederland & België

Downloaden


Er is standaard één gebruiker aangemaakt voor AFAS Online. Deze gebruikerscode begint altijd met je abonnementsnummer (bv: 12345) gevolgd door .ADMIN. Je vindt de gebruikerscode die is aangemaakt in een reactie in de order. Het wachtwoord is apart verzonden.

  1. Dubbelklik op de RDP om Profit te starten
  2. Vul de gebruikersnaam in (AOL\deelnemersnummer.codegebruiker)
  3. Vul het wachtwoord in. Log je in als normale gebruiker? Dan heb je het wachtwoord van je beheerder gekregen


Inloggen via Single-sign on (SSO)


Single-sign on is een methode waarbij je niet meer je gebruikersnaam en wachtwoord hoeft in te voeren als je eenmaal bent ingelogd op het bedrijfsnetwerk. Maakt jouw organisatie gebruik van single-sign on? Dan heb je géén RDP-bestand nodig en hoef je ook niet in te loggen met twee-factorauthenticatie.

Let op: Ben je over op het nieuwe inloggen dan is het noodzakelijk dat je Citrix Receiver installeert. Profit Windows draait hier namelijk in een Citrix-omgeving. Je installeert Citrix daarom op alle computers waar Profit Windows op gebruikt wordt.

  1. Huidige inloggen: https://12345.afasonline.com/rdweb
  2. Nieuwe inloggen:https://afasonline.nl/12345
  3. Voor InSite gebruik je de huidige URL: https://12345.afasinsite.nl


In plaats van '12345' moet je je eigen abonnementennummer gebruiken. Vanuit hier klik je op het icoontje van Profit en dan word je automatisch ingelogd.

AFAS Status


Ervaar je een verminderde snelheid of lage performance van AFAS Online? Heb je problemen met inloggen op AFAS Online? Is er een storing? Check de status van AFAS Online op https://afasstatus.nl/. Hier communiceren we altijd de meest actuele status van alle systemen, zo zie je direct of er een storing is op AFAS Online.

Caribbean